ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο HotCity.gr

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του HotCity.gr

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο HotCity.gr

Κορονοϊός: Εξετάζεται το κλείσιμο όλων των σχολείων και πανεπιστημίων

Το κλείσιμο σχολείων, παιδικών σταθμών και πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα, εξετάζεται προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση κορονοϊού, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της
Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Τσακρής.
"Το κλείσιμο των σχολείων έχει νόημα στην αρχή των επιδημιών"

Με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα, μετά και από την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας, ο κ. Τσακρής ανέφερε χαρακτηριστικά: "Όταν διαπιστωθεί έντονη εγχώρια μετάδοση, ένα από τα μέτρα που θα εκτιμηθούν θα είναι και το κλείσιμο των σχολείων. Το κλείσιμο των σχολείων έχει νόημα στην αρχή των επιδημιών και όχι στη φάση -όπως έγινε στην Ιταλία- που είναι σε μεγάλη έξαρση".

Στο ερώτημα αν είμαστε κοντά σε μια τέτοια απόφαση απάντησε ότι είναι πιθανό: "θα εκτιμηθεί όταν υπάρξουν περιστατικά που συνηγορούν στην εξάπλωση του ιού" σημειώνοντας ότι το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί πιθανόν συνολικά, σε σχολεία, πανεπιστήμια και παιδικούς σταθμούς. "Τα σχολεία -σημείωσε- είναι εστία από την οποία εξαπλώνονται οι ιοί στην οικογένεια. Σίγουρα το μέτρο αυτό θα συνεκτιμηθεί".

Κίνδυνος από υποκλινικές λοιμώξεις που δεν καταγράφονται

Ο κ. Τσακρής εκτίμησε πως "δείχνει ότι είναι πολύ πιθανή πια η εγχώρια μετάδοση στη χώρα μας και θα πρέπει να περάσουμε στη φάση της επιβράδυνσης του επιδημικού κύματος που εξαπλώνεται στην Ευρώπη με αφετηρία την Ιταλία", σημειώνοντας ότι "υπάρχουν πολλές υποκλινικές λοιμώξεις με ήπια συμπτώματα που δεν καταγράφονται και συντελούν την μετάδοση του ιού".
:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.