ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο HotCity.gr

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του HotCity.gr

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο HotCity.gr

Οι κατώτατοι μισθοί σε όλο τον κόσμο-Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Την ώρα που στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό στις χώρες της ΕΕ, έρευνα της picodi.com καταγράφει τις διαφορές που υπάρχουν
σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η μελέτη κάλυψε 54 χώρες όπου τον κατώτατο μισθό τον καθορίζουν οι κυβερνήσεις και όπως επισημαίνεται, ελήφθησαν υπόψη τα καθαρά ποσά. Παράλληλα η φορολογική επιβάρυνση ποικίλλει σημαντικά από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, στις Φιλιππίνες και το Χονγκ Κονγκ, ο ελάχιστος μισθός δεν φορολογείται καθόλου, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Ρουμανία, η διαφορά μεταξύ του ακαθάριστου και του καθαρού ποσού έφτασε ακόμη και 40%.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση ανάμεσα στις 54 χώρες που περιλαμβάνονται στην έρευνα. Μεγαλύτερη αύξηση του ελάχιστου μισθού ετησίως παρατηρείται στη Νιγηρία (64,8%). Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, μετά τη μετατροπή σε ευρώ, το ποσό αυτό εξακολουθεί να είναι από τα χαμηλότερα (66 ευρώ). Σε χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Νότια Αφρική ή η Λετονία, ο ελάχιστος μισθός δεν έχει αλλάξει.
Σε σύγκριση, ο ελάχιστος μισθός αυξήθηκε κατά 8,7% στο Χονγκ Κονγκ, 4,8% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 2,5% στη Νότια Κορέα.


Στην ίδια έρευνα καταγράφονται, όπως αναφέρει το insider.gr  επίσης οι τιμές βασικών ειδών διατροφής: ψωμί, γάλα, αυγά, ρύζι, τυρί, κρέας, φρούτα και λαχανικά προκειμένου να γίνει η σύγκριση των τιμών των ίδιων προϊόντων σε διαφορετικές χώρες του κόσμου προκειμένου να προκύψει πόσο από το κατώτατο εισόδημα θα ξοδέψει ένας εργαζόμενος για τα βασικά είδης διατροφής.

Σύμφωνα με την έρευνα της Picodi.com η συνολική τιμή των βασικών προϊόντων διατροφής ανέρχεται σε 96,26 ευρώ, κατά 0,44% αυξημένη από ό, τι το προηγούμενο έτος ενώ το βασικό καλάθι αγορών αντιστοιχεί στο 17,6% του κατώτατου καθαρού μισθού.

Στη 18η θέση η Ελλάδα
Η Ελλάδα κατέλαβε τη 18η θέση σε αυτή τη σύγκριση, ακολουθούμενη από τη Λιθουανία (17,7) και τη Σλοβακία (17,9). Οι κάτοικοι της Αυστραλίας, της Αγγλίας και της Ιρλανδίας ξοδεύουν τα λιγότερα στα βασικά προϊόντα διατροφής, 7% και 7,3% αντίστοιχα του κατώτατου μισθού.


:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.