ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο HotCity.gr

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του HotCity.gr

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο HotCity.gr

Δανία: εξάγει λευκά τυριά με την ονομασία «φέτα»

Η Κομισιόν αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει τη Δανία στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς ακόμα εταιρείες που εδρεύουν στη Δανία παράγουν και
εξάγουν λευκά τυριά σε χώρες εκτός ΕΕ, με την παράνομη ονομασία "φέτα".

ΗΚομισιόν ξεκαθαρίζει ότι η "φέτα" είναι καταχωρημένη προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) από το 2002 στην ΕΕ και ως εκ τούτου μπορεί να παραχθεί μόνο στην Ελλάδα σύμφωνα με ένα σύνολο προδιαγραφών παραγωγής.

Η Κομισιόν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή αποτελεί άμεση παραβίαση της προστασίας που παρέχει η καταχώριση ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) και οι δανέζικες αρχές δεν κατάφεραν να την εμποδίσουν ή να την σταματήσουν.

Κατά την Κομισιόν "αποφεύγοντας να το πράξει, η Δανία παραβιάζει τόσο τον κανονισμό για τα συστήματα ποιότητας όσο και την αρχή της ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης και των κρατών μελών (άρθρο 4 παράγραφος 3 της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση)".

"Η συμπεριφορά αυτή όχι μόνο παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ αλλά είναι επίσης πιθανό να εμποδίσει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών για τη σύναψη διμερών συμφωνιών που διασφαλίζουν την προστασία των ευρωπαϊκών ΠΟΠ και την προώθηση προϊόντων ποιότητας της ΕΕ εκτός της ΕΕ", αναφέρει.

Η Κομισιόν αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία επί παραβάσει κατά της Δανίας τον Ιανουάριο του 2018, αποστέλλοντας προειδοποιητική επιστολή.

Στο πλαίσιο διαδικασίας επί παραβάσει, η Κομισιόν κάλεσε τις αρχές της χώρας να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα γι να αποτρέψουν ή να σταματήσουν τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στο έδαφός απ αυτή την πρακτική

Δεδομένου ότι η Δανία δεν έχει εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν, η Κομισιόν αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.