ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο HotCity.gr

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του HotCity.gr

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο HotCity.gr

Στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου ο Πιερ Μοσκοβισί

Μετά την Άγκελα Μέρκελ, την Αθήνα θα επισκεφθεί και ο Πιερ Μοσκοβισί.Στις 16 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθεί εκ νέου στην Αθήνα ο επίτροπος των Οικονομικών
Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και μολονότι για λόγους αντιληπτούς και ευνόητους η ατζέντα του επιτρόπου θα είναι κυρίως πολιτική, το θέμα των ελληνικών τραπεζών θα απασχολήσει τον κ. Μοσκοβισί, μιας και εκπρόσωποι των θεσμών επιμένουν και προφανώς όχι λανθασμένα- να εστιάζουν στα προβλήματα του πιστωτικού μας συστήματος.

Στο πλαίσιο λοιπόν του «μέμνησο των τραπεζών», ο Ευρωπαίος επίτροπος αναμένεται στη διήμερη επίσκεψή του να συναντηθεί με εκπροσώπους του πιστωτικού μας συστήματος πέραν ασφαλώς των πολιτικών του συναντήσεων.

Ωστόσο, κορυφαία στιγμή της επίσκεψής του φαίνεται πως θα αποτελέσει η παρουσία του σε εκδήλωση στο Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο κεντρικός ομιλητής.

Το τι θα πει σε τούτη τη φάση ο Μοσκοβισί εκτιμάται πως θα έχει ένα κάποιο πολιτικό ενδιαφέρον μιας και χαρακτηρίζεται ως ο Ευρωπαίος αξιωματούχος που ασχολήθηκε πιο πολύ απ’ όλους με την Ελλάδα της κρίσης και των δύσκολων μνημονίων που συνόδευσαν την κρίση αυτήν.

Συγχρόνως είναι ο επίτροπος εκείνος, που τουλάχιστον στις τελευταίες επισκέψεις του στη χώρα μας συγκέντρωσε πάνω του τα πυρά της εγχώριας πολιτικής αντιπαράθεσης που εν όψει εκλογών μοιραία εντείνεται.:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.