ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο HotCity.gr

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του HotCity.gr

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο HotCity.gr

Πράσινο φως από Ε.Ε. για πειθαρχικά μέτρα κατά Ιταλίας

Πιο κοντά στην έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά της Ιταλίας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το Reuters. Δεν είναι γραμμένο στη Βίβλο ότι ο στόχος για το έλλειμμα του 2019 πρέπει
να είναι 2,4%, τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι.

Εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στήριξαν την Πέμπτη την απόφαση της Koμισιόν να προτείνει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά της Ιταλίας για το υψηλό χρέος της, δήλωσε αξιωματούχος της Ε.Ε. στο Reuters.

Όπως σημείωσε ο αξιωματούχος, η Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ε.Ε. επιβεβαίωσε ότι είναι επιβεβλημένη μια διαδικασία πειθαρχικών μέτρων λόγω του υψηλού ιταλικού χρέους.

H κίνηση δίνει τη δυνατότητα στον εκτελεστικό βραχίονα της Ε.Ε., την Κομισιόν, να προτείνει την επίσημη έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό του 2019, ο οποίος δεν μειώνει το μεγάλο χρέος της χώρας.

Η έναρξη διαδικασίας πειθαρχικών μέτρων θα άνοιγε το δρόμο για να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ιταλίας, κάτι που δεν έχει υποστεί μέχρι τώρα κανένα κράτος μέλος.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ιταλία και στις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Σαλβίνι τόνισε την Πέμπτη πως «δεν είναι γραμμένο στη Βίβλο» ότι ο στόχος για το έλλειμμα του 2019 πρέπει να είναι 2,4%.

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.