ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο HotCity.gr

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του HotCity.gr

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο HotCity.gr

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Η αγορά χρειάζεται άμεσα ένα επενδυτικό σοκ

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, ενόψει της ΔΕΘ, έστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Καφούνης αναφέρει:


«Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ενόψει της 83ης ΔΕΘ και των θέσεων σας επί των οικονομικών θεμάτων, επιθυμεί να σας μεταφέρει την πραγματική κατάσταση της αγοράς και την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τους δείκτες, όπως αυτή προκύπτει από την καθημερινή επαφή με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, μέλη μας.

Μετά από οκτώ χρόνια μάχης για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, όσοι συνάδελφοι κατόρθωσαν να επιβιώσουν και να ισορροπήσουν στα νέα δεδομένα της αγοράς, δεν έχουν πλέον άλλα περιθώρια αντοχής. Δυστυχώς, εάν υπάρξει περαιτέρω απώλεια τζίρου, θα αντιμετωπίσουμε ένα νέο κύκλο λουκέτων με τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις.

Αυτήν την περίοδο, διανύουμε μία κρίσιμη καμπή και είναι η στιγμή που η αγορά χρειάζεται άμεσα ένα επενδυτικό σοκ, που θα στηρίζεται σε πραγματικά αναπτυξιακά κίνητρα.

Αφουγκραστείτε, αγκαλιάστε και στηρίξτε την αγορά. Δείξτε εμπιστοσύνη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που έχει τη δυνατότητα λειτουργώντας υπό συνθήκες χαμηλότερης φορολόγησης, μειούμενης γραφειοκρατίας και αποτελεσματικής ρύθμισης παλαιών χρεών, να δώσει το σύνθημα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, να προβεί σε επενδύσεις μικρής κλίμακος, αλλά μεγάλου συνολικού όγκου με μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα κ να προσφέρει νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και ελπίδα για την επόμενη ημέρα. Το επενδυτικό σοκ που όλοι ευαγγελίζονται μπορεί να προέλθει από τα σπλάχνα μας και να είναι αυτό που θα προσελκύσει τις μεγάλες ξένες επενδύσεις, που ποτέ και σε καμία οικονομία δεν κατάφεραν να σύρουν το άρμα χωρίς την εγχώρια μικρή επιχειρηματικότητα».
:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.