ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο HotCity.gr

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του HotCity.gr

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο HotCity.gr

Άρχισε επισήμως το παζάρι μη περικοπή συντάξεων με τους θεσμούς

Επιχειρήματα υπέρ της μη εφαρμογής του μέτρου της μείωσης των συντάξεων διατύπωσε ενώπιον των επικεφαλής των θεσμών το οικονομικό
επιτελείο της κυβέρνησης, κατά τη πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης υποστήριξαν ότι ο δημοσιονομικός χώρος του 2019 θα είναι μεγαλύτερος από τα 700 εκατ. ευρώ που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, γεγονός το οποίο συνεπάγεται αφενός την ακύρωση του μέτρου για τις συντάξεις, την υλοποίηση αφετέρου μέρους των αντιμέτρων.

Κυβερνητικός αξιωματούχος εξήγησε επιπλέον ότι «η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει τα αντίμετρα σε βάθος τετραετίας, προκειμένου να υπάρξουν πρόσθετες δημοσιονομικές ανάσες».

Η ίδια πηγή επεσήμανε, επίσης, πως αποτέλεσε «ευχάριστη έκπληξη» το γεγονός ότι κανένας από την πλευρά των θεσμών, και κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ, δεν επέμεινε πως το μέτρο της μείωσης των συντάξεων είναι «διαρθρωτικό», δηλαδή συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους.

Η κυβέρνηση επανέλαβε δε, ότι η μη εφαρμογή των περικοπών στη συνταξιοδοτική δαπάνη δεν επηρεάζει τον στόχο επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ για το επόμενο έτος.

Οι τελικές αποφάσεις, πάντως, δεν πρόκειται να ληφθούν πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, τον προσεχή Νοέμβριο. «Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος υπουργός , ιδίως σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος θα θέλει “ντε και καλά” να κοπούν οι συντάξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με βάση τον επίσημο προγραμματισμό, οι επαφές των δύο πλευρών θα συνεχιστούν αύριο, κυρίως σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με αντικείμενο τα εργασιακά, τα χρηματοοικονομικά και τις μεταρρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο, θα δημοσιευθεί και η πρώτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας.

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.