ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο HotCity.gr

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του HotCity.gr

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο HotCity.gr

Αυτός ο χάρτης του κόσμου θα μας τρομάξει όλους

Είναι ένας χάρτης του πλανήτη, με τις ηπείρους χρωματισμένες σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ, ωστόσο προκαλεί τρόμο στην επιστημονική κοινότητα και όσους πολίτες ενδιαφέρονται για τη δημόσια υγεία.Ο χάρτης απεικονίζει το ποσοστό
των γονέων που διαφωνούν με τη δήλωση «Συνολικά, πιστεύω ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή». Το πιο ανοιχτό ροζ σημαίνει 0% συμφωνία με τη δήλωση ενώ όσο πιο σκούρο, τόσο πιο ισχυρή η διαφωνία που φθάνει σε ορισμένες χώρες ως το 41%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα υψηλότερα ποσοστά έλλειψης εμπιστοσύνης στον εμβολιασμό των παιδιών είναι τεράστια σε χώρες όπως η Γαλλία (41%), στην Ρωσία (28%), στην Ουκρανία (25%) και στην Ιταλία (20%) όπου πρόσφατα η κυβέρνηση ήρε νόμο που υποχρέωνε τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη: παιδικές ασθένειες που θεωρούνταν ως εξαφανισμένες, όπως η ιλαρά, έχουν κάνει εκ νέου την εμφάνισή τους και τα κρούσματα συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Το άσχημο είναι ότι και στην Ελλάδα ο αντι-εμβολιαστικός πανικός μοιάζει να έχει πιάσει ρίζες, καθώς στην έρευνα που διεξήγαγε το Πρόγραμμα Εμπιστοσύνης στους Εμβολιασμούς το 25% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τα εμβόλια, ποσοστό ίδιο με την Ουκρανία και την Ιαπωνία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2016 μεταξύ 65.000 ατόμων σε 67 χώρες και τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον αποθαρρυντικά... topontiki.gr
:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.