ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο HotCity.gr

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του HotCity.gr

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο HotCity.gr

Σεξ: Το καλύτερο Φάρμακο για πάσα Νόσο

Όταν κάνεις σεξ ίσως το τελευταίο πράγμα που σκεφτεσαι είναι ότι κάνεις καλό στην υγεία σου. Ή ότι αυτή η πράξη συμβάλλει
στη διατήρηση του σωματικού σας βάρους!

Οπως απέδειξαν επιστημονικές έρευνες, το καλό σέξ προσφέρει κ αυτά τα οφέλη, σύμφωνα με την Ελληνική Γραμματεία Ομοιοπαθητικής.
«Το σέξ είναι παντού στ μέσα μαζικής ενημέρωσης» λέει η Joy Davidson, Ph.D, από τη Νέα Υόρκη, ψυχολόγος, «αλλά ακόμη τα σεξουαλικά θέματα συνεχίζουν προκαλούν αμηχανία ή να θεωρούνται απρέπεια». Και συνεχίζει: «Όμως οι άνθρωποι πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους, το σέξ ενισχύει την υγεία, όχι μόνο την ψυχολογική αλλά και την σωματική».

Το πιό φυσικό "χάπι"!

1. Το σέξ ανακουφίζει από το στρές: Η σεξουαλική πράξη μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρές συνολικά, σύμφωνα με ερευνητές από τη Σκωτία που ανέφεραν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Biological Psychology. Τα συμπεράσματα βγήκαν από τη μελέτη 24 γυναικών και 22 ανδρών.
Εκείνοι που είχαν σεξουαλική επαφή είχαν καλύτερες αντιδράσεις στο άγχος από εκείνους που απείχαν. Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο ίδιο ιατρικό περιοδικό, διαπίστωσε ότι η συχνή επαφή μείωνε την διαστολική αρτηριακή πίεση. Επίσης, μία άλλη έρευνα απέδειξε ότι και μόνο το αγκάλιασμα μείωνε την αρτηριακή πίεση στις γυναίκες.

2. Το σέξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Η καλή σεξουαλική ζωή σημαίνει καλή σωματική υγεία. Το σεξ μια με δύο φορές την εβδομάδα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ανοσοσφαιρίνη Α ή IgA, η οποία μπορεί να σας προστατεύσει από το κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις.
Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Wilkes στο Wilkes-Barre, της Πενσυλβάνιας, στην Αμερική, πήραν δείγματα σάλιου, που περιέχει IgA, από 112 φοιτητές. Οι φοιτητές που είχαν τις πιο συχνές σεξουαλικές επαφές είχαν τα υψηλότερα επίπεδα IgA στο σάλιο τους σε σχέση με τις άλλες τρείς ομάδες φοιτητών με λιγότερο συχνές σεξουαλικές επαφές.

3. Με το σέξ καις θερμίδες: Σε τριάντα λεπτά σεξουαλικής πράξης καίγονται 85 θερμίδες ή και περισσότερες. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά προσθέστε: σε 42 μισάωρα, θα κάψετε 3570 θερμίδες, και θα χάσετε μισό κιλό. "Το σεξ είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης», λέει η σεξολόγος Patti Britton, PhD, από το Λός Άντζελες, πρόεδρος της «Αμερικανικής Ένωσης Θεραπευτών και Εκπαιδευτών Σεξουαλικότητας».

4. Το σέξ βελτιώνει την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος: Κάποτε επικρατούσε η άποψη ότι το σέξ μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύμφωνα με ερευνητές από την Αγγλία ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση Επιδημιολογίας και Κοινοτικής Υγείας», οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η συχνότητα του σεξ δεν σχετίζεται με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο σε 914 άνδρες που παρακολούθησαν για 20 χρόνια. Και τα οφέλη του σέξ για την υγεία της καρδιάς δεν τελειώνουν εδώ. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι η σεξουαλική επαφή δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο θανατηφόρου εμφράγματος κατά το ήμισυ, για τους άνδρες, σε σύγκριση με όσους είχαν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα.

5. Το σέξ ενισχύει την αυτοεκτίμηση: Ένας από τους 237 λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι κάνουν σεξ, είναι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και δημοσιεύονται στο «Archives of Sexual Behavior». Σύμφωνα με την Gina Ogden, PhD, ειδικό από το πανεπιστήμιο του Cambridge, «Αν η σεξουαλική επαφή γίνεται με αγάπη, σε έναν δεσμό όπου υπάρχει επικοινωνία, ενισχύεται σίγουρα η αυτοεκτίμηση».

6. Το σέξ βελτιώνει την οικειότητα και προωθεί την αγάπη: Η ωκυτοκίνη, η ορμόνη που παράγεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής ενισχύει τους δεσμούς και οικοδομεί την εμπιστοσύνη. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας αξιολόγησαν 59 προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες πριν και μετά από την ζεστή επαφή με τους συντρόφους τους, που περιελάμβανε το λιγότερο αγκαλιές. Τα ευρήματα ήταν ότι όσο στενότερη ήταν η επαφή τόσο αυξανόταν η εκλυόμενη ωκυτοκίνη. Η ωκυτοκίνη ενισχύει τον δεσμό και αυξάνει το αίσθημα της γενναιοδωρίας.

7. Το σεξ είναι παυσίπονο: Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, εκκρίνεται σε ποσότητα η ορμόνη ωκυτοκίνη, αυξάνονται οι ενδορφίνες και ο πόνος μειώνεται. Αν λοιπόν ο πονοκέφαλός σας, οι αρθριτικοί σας πόνοι, ή το προεμμηνορυσιακό σας σύνδρομο βελτιώνονται μετά το σεξ, τώρα ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό. Σε μια μελέτη που δημοσιεύεται στο «Δελτίο Πειραματικής Βιολογίας και Ιατρικής», 48 εθελοντές στους οποίους δόθηκε ωκυτοκίνη, και στη συνέχεια τρύπησαν τα δάχτυλά τους, ο πόνος που ένιωσαν μειώθηκε κατά το ήμισυ.

8. Το σέξ μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη: Η συχνή εκσπερμάτωση, ειδικά για τους άνδρες ηλικίας 20 και κάτι, μπορεί να μειώσει στο ένα τρίτο, τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη αργότερα στη ζωή τους, όπως δημοσίευσαν Αυστραλοί ερευνητές στην «British Journal of Urology International».
Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης», διαπίστωσε ότι οι συχνές εκσπερματώσεις, περισσότερες από 21 το μήνα, για την ηλικιακή ομάδα των ανδρών 30 έως 40 ετών, συνδέονταν με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

9. Το σέξ ενισχύει του μυς της πυέλου: Για τις γυναίκες, το αποτέλεσμα είναι ότι αργότερα στη ζωή τους μπορεί να προληφθεί η ακράτεια ούρων. Για να ενισχύσουν αυτή την ευεργετική επίδραση μπορούν να κάνουν μία βασική άσκηση από τις λεγόμενες ασκήσεις Kegel: Σφίξτε τους μυς του δαπέδου σας πυέλου, σαν να προσπαθείτε να σταματήσετε τη ροή των ούρων. Μετρήστε μέχρι το τρία, μετά χαλαρώστε.

10. Το σέξ κατά της αϋπνίας: Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η ωκυτοκίνη, η ουσία δηλαδή που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού βοηθάει στον ύπνο. Ο σωστός ύπνος με τη σειρά του έχει ευεργετικά αποτελέσματα γενικότερα στην υγεία, με πρώτα τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και την διατήρηση κανονικής αρτηριακής πίεσης.:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.