ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο HotCity.gr

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του HotCity.gr

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο HotCity.gr

Κυβέρνηση και θεσμοί βλέπουν διπλό υπερπλεόνασμα 1,8 δισ. φέτος

Συμφωνία των δανειστών με τους στόχους του προσχεδίου προϋπολογισμού μεταφέρει στέλεχος του υπουργείου οικονομικών που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στο Hilton.
Όπως υποστήριξε, για το 2017 οι θεσμοί συμφωνούν ότι
θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 2,8% του ΑΕΠ δηλαδή 1,05% πάνω από το στόχο της χρονιάς για πλεόνασμα 1,75%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα περιθώριο πάνω από 1,8 δισ. ευρώ για την διανομή κοινωνικού μερίσματος εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις.

Επίσης το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι οι θεσμοί συμφωνούν με το στόχο του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2018 δηλαδή για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Από αυτή την αναφορά συνάγεται ότι, επί του παρόντος τουλάχιστον, τα στελέχη του κουαρτέτου δεν ζητάνε από την κυβέρνηση νέα μέτρα για το 2018.

Εύσημα στην Ελλάδα μετά την έγκριση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ

Την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα, για τη διευθέτηση των καθυστερούμενων οφειλών εξέφρασε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ ο Πιέρ Μοσκοβισί εξήρε την ικανότητα της Ελλάδας ως προς την τήρηση των δεσμεύσεών της, λίγο μετά την έγκριση του ESM για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής του ESM ανέφερε, σε γραπτή του δήλωση ότι, «η μείωση του ύψους των καθυστερούμενων οφειλών τους τελευταίους μήνες σημαίνει ότι η Ελλάδα υπερέβη τον στόχο που της είχε τεθεί από το πρόγραμμα, και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας».

«Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας την απόφαση για την καταβολή της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, με δάνειο που θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή των καθυστερούμενων οφειλών της κυβέρνησης.

Σε σχετικό e-mail που απέστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στο Bloomberg, σημείωσε ότι:

«Αυτά τα καλά νέα αποτελούν επακόλουθο της θετικής αξιολόγησης της προόδου στην Ελλάδα κατά την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αποτελούν περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας της Ελλάδας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της».

«Η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ πρόκειται για το υπόλοιπο της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ESM, που εγκρίθηκε στις 7 Ιουλίου 2017. Θα εκταμιευθεί σε ειδικό λογαριασμό για την εκκαθάριση καθυστερούμενων οφειλών», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Ταμείου. Σύμφωνα με τον ESM, η βοήθεια του προς την Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 40,2 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική βοήθεια από τις χώρες της ευρωζώνης είναι μέχρι στιγμής 182 δισ. ευρώ.


Euro2day.gr


:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.