ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο HotCity.gr

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του HotCity.gr

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο HotCity.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο HotCity.gr

Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Μήνυμα Παυλόπουλου προς τους γείτονες

Μήνυμα προςπάσα κατεύθυνση θέλησε να στείλει ο Προκόπης Παυλόπουλος, προσφωνώντας τον Εμανουέλ Μακρόν στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας παράλληλα πως
κανείς δε μπορεί να αμφισβητεί τα σύνορα της Ελλάδας, τα οποία όπως είπε είναι και σύνορα της Ε.Ε.

Παράλληλα διαμήνυσε πως η Ελλάδα θέλει μια Τουρκία δημοκρατική και πως είναι έτοιμη να υπερασπισθεί τα εθνικά της θέματα.

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες»

«Η συνθήκη της Λωζάννης πρέπει να γίνεται σεβαστή και κάθε αμφισβήτησή της, άμεση ή έμμεση, είναι αδιανόητη και αυτονοήτως απορριπτέα… Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Πολλώ μάλλον όταν οδηγεί, μέσω της αμφισβήτησης των συνόρων της Ελλάδας, και στην αμφισβήτηση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορα της Ε.Ε.. .

«Εμείς τείνουμε πάντοτε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία. Εμείς, οι Έλληνες, θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική, θέλουμε μια Τουρκία ευημερούσα, μια Τουρκία η οποία να έχει ευρωπαϊκή προοπτική αλλά αυτό προϋποθέτει, για να γίνει πράξη, από την πλευρά της Τουρκίας μια πλήρη, ειλικρινή και έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε δεν είναι δυνατό να χτισθεί πραγματική φιλία. Οι φιλίες χτίζονται πάνω στην ειλικρινή βάση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Εμείς το εννοούμε αυτό και είμαστε εδώ να ζήσουμε ως φίλοι και καλοί γείτονες. Αλλά είμαστε έτοιμοι επίσης, αν χρειασθεί, να υπερασπισθούμε και τα εθνικά μας θέματα που, όπως είπα πριν, είναι και θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Προκλητική η ΠΓΔΜ»

Για την Π.Γ.Δ.Μ. υπογράμμισε πως » καθίσταται σαφές ότι όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, υπονομεύει την ευρωπαϊκή της προοπτική. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποκλείει υποψήφια κράτη-μέλη τα οποία αμφισβητούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το status quo των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μήνυμα και προς την Αλβανία

Σε ότι αφορά την Αλβανία έστειλε μήνυμα πως «όταν προβαίνει σε πράξεις, οι οποίες έρχονται σε σαφή αντίθεση προς το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο -όπως π.χ. η πρόσφατη ωμή παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ιδίως της ιδιοκτησίας- υπονομεύει και εκείνη την ευρωπαϊκή της προοπτική».

Στην Πνύκα με την μνημειώδη ομιλία σας , ενός ηγέτη – οραματιστή δώσατε την ελπίδα ότι ο αγώνας στην Ευρώπη αρχίζει και θα συνεχιστεί. Θα πορευτούμε για την Ευρώπη και τις αξίες που μας εμπνέουν, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για το Κυπριακό

Για το Κυπριακό ανέφερε ότι «αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα» και συμπλήρωσε πως «επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του». Διαμήνυσε πως » η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων. Τούτο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Επιπλέον δε, θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.